Тази рецепта е както за любителите на италиански сладкиши така и за тези, които обичат десерти с вкус на бадеми, например марципан.
Харесвам всичко, което е с вкус на бадем. Няма значение дали е за пиене или за ядене.
Когато бях по-малка умирах за бадемов аперитив. Спомняте ли си го? Освен него ми харесва, бадемово мляко и една бадемова напитка наречена Orzata, която се разрежда с вода и лед. Много е освежаваща и се продава в Сицилия.
Рецептата, която ще ви представя днес е за бисквитки Амарети, но предупреждавам, че не е в никакъв случай по оригинална рецепта. Намерих готова смес в Лидл и реших да си направя.
Това саламче е 220 грама и струва 4,49 лева. Веднага когато се приберете от пазар го приберете за час и нещо в хладилника, защото в магазина не го държат в хладилната витрина и е доста меко, а трябва да е твърдо. След като се охлади го извадете, обелете черното фолио и го нарежете на 12 или 16 равно дебели шайби. Аз го разделих на 12.
След това оваляйте в кристална захар всяка шайба и ги наредете в покрита с хартия за печене тавичка.
Поставят се в предварително загрята на 180 градуса фурна за не повече от 15 минути.
Оставят се да изстинат и се отделят от хартията за печене.
Аз се изложих с печенето, защото на опаковката пишеше да се пекат 15-18 минути и аз реших да ги пека максимума от 18 минути и ги попрепекох, но пак станаха вкусни. Малко по-твърди са, но са вкусни въпреки всичко. Като за готова смес не са никак лоши. Можете да видите рецепта за Амарети,със смес, която да си направите сами ТУК
Коментари
Публикуване на коментар