Солена торта с тиквички и картоф

Здравейте. Днес се реших да направя тази солена торта.
Много е лесна - препоръчвам ви я.
Продуктите необходими за приготвянето са следните:
2 тиквички, 1 картоф, пармезан, 1 ч.л. сол, 1 ч.л мая, 250 гр. брашно, 120 мл. хладка вода, 60 мл. слънчогледово олио, розмарин, пресен лук
В купа смесвате брашното, солта, маята, водата и олиото. Замесвате тесто докато то спре да се залепва по ръцете.
В намазнена и набрашнена кръгла тавичка се разстилате добре тестото - трябва да е с височина някъде сантиметър.
Картофа и тиквичките се нарязват на тънко. Върху тестото първо се настъргва щедро пармезан. Отгоре се нарежда картофа. Посолява се малко. Поръсва се с пресен лук. После се нареждат 2 реда тиквички, посолява се поръсва се пресен лук. Отгоре се поръсва розмарин и зехтин.
Предварително загрявате фурната.
Пече се около 40-45 минути на 180° отгоре и отдолу с вентилация.
Тортата се получава по-скоро с твърдо бисквитено тесто.
Ако искате да ви стане по-меко можете да направите същото например с бутер тесто.
Пробвайте и ми пишете дали ви е харесала.

Коментари