Царицата на плодовите салати

Здравейте на всички.  Тези дни ще ни се наложи за общото добро да останем у дома със семейството. Аз съм се заредила с Нутела и шоколади, но те не са полезен десерт. За да се витаминизираме трябва да консумираме свежи зеленчуци и плодове, с които да подсилваме имунната си система и да се поддържаме силни и здрави.

За щастие хранителните магазини са отворени и при желание можем да купим свежи плодове, с които да направим полезен десерт за цялото семейство.
Бих искала да споделя с вас една рецепта за витаминозна и вкусна плодова салата.

Рецептата е използвана много често в Италия. Правят я за партита, семейни събирания и рожденни дни. Сипват я в големи купи с черпак и слагат  чаши или купички до нея за да си сипва всеки.

Македония е царицата на плодовите салати. Много бърза, лесна и свежа салата.
Тя е свеж десерт, приготвен със сезонни плодове, идеален за сервиране също в края на обяда или като закуска.
Отличен съвет да сервирате вашата плодова салата е да я поставите в половинката от издълбан пъпеш, Използвайте лимонов сок, гранулирана захар и няколко листа мента, за да обогатите и ароматизирате допълнително вашата плодова салата.
Измийте добре с топла вода всички плодове, които имате. Препоръчвам плодовете: ягоди, киви, ананас, праскови, банани, грозде и малини. Задължителните продукти са захар, сока на 1 лимон и мента.

За моята Македония за 2ма днес аз нарязах на кубчета 1 банан, 1 киви, 1 мандарина и 1 ябълка. Поръсих ги с кафява захар и полях със сока от лимона. Оставих за 1 час плодовете да си пуснат сокчето. Може да се сервира със сметана.

Коментари