Ciocori десерт


Този десерт е много известен в Италия и е един от най най-любимите ми, защото е ужасно  хрупкав и вкусен. Рецептата знам от мои приятели, които я правят за партитата за рожденните дни на децата си.  Уверявам ви, че винаги впечатлява на партита. 
Улеснената версия, която знам, включва използването на Mars, но знам, че в рецептата Mars би могъл да бъде заменен с микс от мед и шоколад. Съставките му са само три: 
5 Марса, 
125 гр. оризова зърнена закуска Kellogg's Rice Krispies кутия от 375гр. 
100 гр масло.
По принцип тази оризова зърнена закуска не се намира лесно в България, но аз съм я намирала във Фантастико. Една кутия от 375 гр.стига за приготвянето на две порции Ciocori.
В голяма тенджера сварете вода. Поставете в друга и разтопете на водна баня марсовете нарязани на малки парченца. Когато са напълно разтопени и течни, добавете маслото, без да спирате да разбърквате. Когато всичко е добре смесено, добавете към оризовата закуска. Целта е да се слепят достатъчно. 



Когато сместа е все още е гореща, изсипете сместа в тавичка. Можете да изберете по-висока или по-ниска, по-дълга или по- плитка тава, в зависимост от това какви искате да са парчетата ciocorì.

Притискайте  с длани докато се изравни и оставете да почива в хладилника. След няколко часа преобърнете и отрежете  c назъбен нож квадратчетата ciocorì.
Поднесете в поднос и чакайте реакциите на гостите.

Коментари