Най-бързите спагети

Ако говорим за бързи спагети, какво си представяте? Спагети Болонезе? Спагети с доматен сос? Неееее...
Те не се приготвят за 5 минути.
Има спагети, които се приготвят по-бързо от всяка друга паста и когато в кухнята няма нищо освен спагети, чесън, олио и лют червен пипер. 
Спагетите aglio,olio e peperoncino са  перфектен обяд или вечеря само с четири съставки!
Техниката на готвене е много важна. Тя включва запържен в зехтин чесън с лют и сладък червен пипер, като внимавате много да не ги изгорите, за да не развалите вкуса. Някои предпочитат сухия лют червен пипер, а други като мен си купуват от магазин Conad за 1.49€ готов микс с чесън и лют червен пипер.Можете да си направите и сами такъв. Трябват ви  чесън на прах, сладък червен пипер/на прах/, лют червен пипер /на прах или на люспи/,съвсем мъничко сух магданоз и сол. Смесвате по свой вкус. Аз слагам 2 с.л сладък червен пипер, 1/2 с.л лют червен пипер, 1/2 с.л сол, 1/2 с.л чесън и 1/2 с.л сух магданоз. Разбърквам микса и поставям в сухо бурканче за няколко готвения.

Значи да повторим: хвърляте спагетите да се сварят в завряла и подсолена вода. Запържвате в зехтин ситно нарязан чесън със сладък и лют червен пипер и добавяте вътре спагетите или поръсвате с микса който ви казах може и с настърган пармезан. Добър апетит!

Коментари