Пица на филия



Неделното ходене до Lidl ми даде вдъхновение за този пост. Почти месец имаше кампания по събиране на точки.  На една карта се лепяха сини стикери-точки като всяка точка се получаваше при покупка на продукти за 25 лева. Ето линк с общите условия на промоцията:
https://gotvi.lidl.bg/Articles/Malki-recepti-ot-golemi-gotvachi
Когато се съберат 5 точки с картата на каса в Lidl се получава книгата "Малки рецепти от големи готвачи". Аз отидох да си взема моята - ето я!


В книгата открих рецепта за пица на филия, която реших веднага да изпробвам. Модифицирах малко рецептата спрямо продуктите, които имах налични, но се получи ужасно вкусно. Освен, че със сина ми си облизахме пръстите, за да направя пицата използвах останалия от седмицата малко втвърден хляб.

Продукти за 6 филии пица:
6 филии стар ръжен хляб,
6 чери домата,
1/2 консервичка концентрирана доматена паста
1 пакетче моцарела,
2 скилитки чесън,
пармезан,
зехтин, босилек и сол

Начин на приготвяне:
Нарязах хляба на 6 средно дебели филии. Намазах ги със зехтин отгоре и ги сложих във фурната за 3 мин. Нарязах моцарелата на кубчета, а доматите на резенчета. Извадих филиите от фурната и ги намазах с концентрираната доматена паста, посипах ги отгоре с нарязан на ситно чесън, босилек и сол. Отгоре подредих кубчетата моцарела и доматите. Преди да поставя филиите обратно във фурната ги поръсих отново с босилек и сол. Оставих ги да се пекат докато добият златист цвят и моцарелата се разтопи. Извадих ги и ги поръсих с настъргания пармезан. Изключих фурната и пъхнах филиите за още 2 минутки в нея за да се разтопи пармезана. Получиха се мини пици подобни на Маргарита - много много вкусни. Ето оригиналната рецепта по книгата.


Доколкото разбирам промоцията с книгата продължава до изчерпване на количествата й.
Вътре има страхотни рецепти, които смятам да изпробвам. Има също много интересна секция "Рецепта за детски партита". Винаги се чудя какво да готвя за празници на детето. Има много практични рецепти за такива случаи.



Коментари