В кухнята на японците

Dorayaki е японски сладкиш съставен от 2 кръгли мини блата от пандишпан слепени със сладко или течен шоколад (Nutella в нашия случай).
Преведено от японски dora значи ГОНГ и наистина формата на десерта напомня гонг.
Много лесна и бърза за приготвяне рецепта,която видях публикувана във фейсбук профила на една скъпа моя приятелка от Сицилия,а тя го е видяла от Pronto in tavola (лична фейсбук страница),където японското сладко изкушение е "поиталианчено" с течен шоколад Нутела вместо оригиналния им пълнеж от сладък крем от боб или нещо такова много изкилифенчено.
Хайде на рецепата за сладките гонгчета:
2 яйца
50 гр. Захар
100 гр. Брашно 00
1 лъжичка мед
1 лъжичка мая за сладки
2 лъжици вода
Nutella
В един съд слагаме захарта и яйцата и с бъркалка разбиваме за 2-3 минути.
Добавяме меда после брашното и разбъркваме добре всичко.
Разтопяваме маята във водичката и добавяме в общата смес.
Затопля се тефлонов съд и една лъжица от сместта се изсипва в кръгче без да се разстила - тя си се разпределя сама сместа. И така една по една. Отделяйте кръгчетата когато се появят мехурчета по тестото - отлепят се лесно и се покриват с Нутела отвътре за да се залепят,може да си намажете и отвън ако ви влече и да си декорирате със цветни пръчици.
Хайде приятно приготвяне и похапване после. И поздрави на всички пристрастени към течния шоколад (визирам моята скъпа приятелка Ад...)

Източник : https://m.facebook.com/profile.php?v=timeline&id=1407358859537451&_rdr


Коментари