Макарон

Macaron е френски дребен сладкиш,чието име произхожда от италианската диалектна форма "maccarone".
Сладкиш подобен на нашите Целувки,приготвен от смес от белтък,щипка сол,брашно от бадеми и пудра захар.
Полукълбата са пълни с крем и залепени едно към друго,а цвета на Макароните е различен спрямо пълнежа - ягода,кафе,шам фъстък и др.
Макарон е смятан за френски десерт,но има и предположения,че е бил произведен в Италия и пренесен оттам във френското кралство.
Макарон днес е Gerbet o Paris macaron и сегашния си цветен вид се произвежда в края на XX век от Pierre Desfontaine на френската сладкарска къща Ladurée.
Състои се от 2 диска с бадемово тесто слепени от крем с различен вкус.

Коментари