Италиански пъзел

ITALIANISSIMO и неговия специален пратеник в Париж KOSTADINOVA Alexandra (моя племенница) представят първата част от италианския пъзел,който се намира в 13-та област на френската столица.
Площад Италия (френски: Place d'Italie) е площад,който носи името си заради близостта на Авеню Италия - пътя свързващ Париж с Италия.
Площад Италия, където основните области на района се събират, е в центъра на засилено автомобилно движение и кръстопът за метрото и автобусните линии в тази част на Париж. Той е основен пропускателен пункт за тези, които напускат града за предградията (и обратно), както и за тези, които пътуват между квартал Монпарнас и Rive Droite (десния бряг). Една от най-големите концентрации на парижки бизнес е именно в района на Place d'Italie.
Важно допълнение е, че околността е със силно развит нощен живот. Ресторантите и кината на булевард Gobelins привличат много хора, които търсят разнообразие. Една от най-важните филмови къщи в Париж и най-големия 35-милиметров екран в столицата, Gaumont Grand ECRAN Italie е именно на този площад. И наистина може да се каже, че всичко в 13-ти арондисман се върти около Place d'Italie, всичко, с изключение на квартал Paris Rive Gauche по река Сена.
И още нещо малко по-любопитно: Певицата Селин Дион споменава Place d'Italie в песента си "Trois heures Vingt"(Три часа и двадест минути), написана от Eddy Marnay през 1984 г. в албума "Les Oiseaux Du Bonheur"(Птиците на щастието). В песента, тя и нейният възлюбен планират да се срещнат и да започнат щастливото си съществуване в 03:20 часа на Place d'Italie.
Не знам дали ви трябват още причини да посетите първата част от пъзела, защо не на път за Италия? Това може да е тренировка за голямото ядене на паста и пица и първа стъпка към щастливото ви съществуване подреждайки целия (незнам колко части,но най-вероятно са над хиляда) пъзел.
А ако пътят до ботуша ви се стори дълъг - остава алтернативата за едно хубаво кино...

Коментари