В кухнята на Моника

Semifreddo con Nutella (Полустудено с Нутела)
Ето и още едно лятно италианско искушение. Бърз и лесен за приготвяне без помоща на никакви електрически уреди.
Продукти:
500 гр. маскарпоне
250 мл.мляко
250 гр. пудра захар - може и по-малко примерно 125 гр.
5 пакетчета бишкоти
3 чашки леко подсладено кафе 
Нутела - колкото искате
Начин на приготвяне : Разбъркване на маскарпонето с млякото без да се използват електрически бъркалки или миксери като се елиминират всички неравности в сместа ръчно.
После се добавя пудрата захар и пак се разбърква добре. Приготвя се кафето, с което се напояват бишкотите, поставя се фолио по целия и остатък извън съда за да се покрие готовата смес. Бишкотите се подреждат изцяло по стените на формата върху фолиото и се покрива с нормален слой крем. Върху крема се слага обилни лъжички нутела и с клечки за зъби се разнася из цялото покритие от крем за да е равномерно. Покриваме с останалия крем и полагаме последен слой бишкоти, които да покриват исцяло формата. Покриваме отгоре и с фолиото и слагаме във фризера 3 часа за да стегне. Вади се поне 10-тина минути преди консумация. Добър апетит ! 

Коментари