Leo's caffe breakfast and italian aperitivo

Имало едно време (since 2013) в галерията на BILLA на ул. Черковна едно много приятно място,където може да се хапне по италиански,да се пийне едно капучино и както му е реда да се направи един аперитив по италиански! Това е Leo's Caffe breakfast and aperitivo italiano или накратко Leo's caffe !
Аз отидох там за първи път още няколко дни след откриването и до ден днешен е истинско удоволствие,когато съм там.
Сутрин там съм пила най-доброто кафе и кроасан (cornetto) с шоколад,класически с масло,крем или сладко от боровинки - вълшебни са ! На обяд (ние със синът ми най-често отиваме към 12.00-13.00),когато има уникални пици,пиадини (прилича на арабско хлебче прегънато на две с пълнеж от най-различни неща),фокачи (тънка кръгла питка с пълнеж),панини (сандвичи), паста (с най различни сосове) или супа на деня и десерт на седмицата (миналата имаше торта Лео - с праскова и йогурт) ! Ммммммм- страшен кеф е ! Моят син яде пица с удоволствие само и единствено там - даже си я поръчва самичък! Привечер идва ред на аперитива - една северно италианска традиция,която се изразява в пийване на алкохолни или безалкохолни напитки в комбинация с почерпка. Тоест докато се пийва се хапва и всичко това на една определена фиксирана цена,която в този случай е 6 лева. Бих казала,че в Италия е двойно,понякога тройно по-скъпо (зависи от заведението),но пък е и истина,че там храната,която се предлага към аперитива е много пи-обилна! За мен беше огромно удоволствие да знам,че на една крачка от къщи си имам място, където да отида с приятели на по аперирив (нещо,което съм правила само в Италия). Голям кеф си е да си вземеш едно Кродино,да ти дадат нарязани разядки (stuzzichini) - ядки, хапки и други вкусотии и да си хрупаш сладко на сладки приказки с приятели.
Освен,че е на много удобно място (ъгъла на ул. Черковна и бул. Мадрид) в сградата на BLVD,където има BILLA, фризъорски салон,химическо чистене,книжарница,магазин за сувенири, кафето на Лео има и най-лъчезарния и чаровен персонал на света ! Смея да твърдя,че си станахме симпатични много бързо,но истината е,че те обграждат и обслужват с внимание и усмивка всичките си клиенти!  Обслужването е наистина страхотно,всичко е прясно сготвено,хигиената е безупречна! Има и лятна тераса откъм Черковна ! Има всичко за приятно прекарване на времето,среща с приятели или отмора след пазар ! Аз ходя с огромно удоволствие и се чувствам като у дома благодарение на страхотния Staff :) Днес например по тяхна препоръка ядох там един божествен десерт наречен Профиттерол,което ще рече еклер с пухкав сметанов крем залят изцяло с шоколад - нещо невероятно е хора !!! Моята препоръка???
Имало едно време и днес 6 звездно незаменимо удоволствие в Leo's caffe breakfast & italian aperitivo ! Аз лично бих ходила там денонощно !

Коментари

  1. оххх с това описание, и снимките....... няма как да не го посетя. ♥ изглеждат много вкусни нещата..

    ОтговорИзтриване
  2. Да и много приятна обстановка ! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар