Звездички от полента с горгонзола,круши и орехи

За новогодишната трапеза приготвих този италиански бърз и лесен специалитет.
Много е лек,а е с изключително интересен тръпчиво,сладко-солен вкус заради....
Съставките:
125 гр. Царевично брашно или грис
1/2 л. Солена вода
2. Круши
200 г. Горгонзолс,ементал или гауда
5 Ореха
Приготвя се по следния начин :
Когато заври подсолената вода изсипете. Както дъжд царевичния грис като през това време енергично бъркате докато стане кремообразно,но твърди. В една тава поставете хартия за печене (оризова) и разнесете равномерно върху нея още горещата смес. Загладете повърхността и оставете на хладно да изстине.
С гърлото на водна чаша или с форми за курабийки звезда отрежете формите от тестото и внимателно хи отделете.
Върху всяка звездичка поставяте нарязаните на кубчета круши,сиренето и орехите. Поставете отново на хартията в тавата и запечете  на. 200° за  3 - 4 минути докато не се разтече сиренето. Консумира се леко охладено,но не судено.

Коментари