В кухнята на Луиджи

Моят приятел Луиджи от Неапол беше така добър да разкрие тайната на неповторимата му Паста с грах и бекон.Тази паста е много бърза за приготвяне ,но затова пък много ароматна и вкусна без каквито и да е подправки. Луиджи ми предложи едно бързо решение за измъкване от неудобни ситуации.Пастата е и много икономична. За приготвянето трябва да си купите само 1/2 пакет къса паста (като вид може да бъде ditali,ditali rigati или mezzi canneroni),1 голяма консерва грах Bonduelle ,1 глава лук и парче 250-300гр. бекон, може и повече ако сте любители на по-мазничкото. Пригответе си нож,средно голяма тенджера,дървена лъжица и да започваме. Първо загрейте в тенджерата зехтин , нарежете лука на дребно и го изсипете в тенджерата във вече сгорещената мазнина. След това изсипете вътре и бекона. Когато парченцата бекон почнат да топят мазнината си изсипете вътре и консервата грах, добавете не повече от  2 чаши вода и сол на вкус. Изчакайте да заври и изсипете вътре пастата. Би трябвало след около 10 минути да имате готово ястие,което да е с плътна консистенция, тоест водата трябва да се е изпарила и да се получи не супа а манджоподобна смес. По желание може да поръсите с настърган пармезан . Добър Апетит и до скоро!



Коментари