ПАСТА


За 24 май направих на моята племенничка една страхотна и много бърза рецепта за паста. Паста със сметана и сьомга ! Използвах паста Папарделле на Barilla -  плоска паста, която обикновенно има 4 "гнезда" в пакет , достатъчни за 3-ма, тоест за да се направят 5 порции са нужни около пакет и половина. Каперсите са малки семкоподобни и се продават мариновани в бурканчета. Те имат много характерен солен вкус, който си отива със сьомгата.


Съвет : Внимавайте да не прекалите със подсоляването на водата и не варете пастата повече от 8 минути ! Продукти за 5 порции:
Паста (Талиятелле, Папарделле, Панне, Лингуине или Фетучини) - 400 грама
Пушена сьомга - 200 грама
Заквасена сметана - 500 грама
Каперси - 3 супени лъжици
Кашкавал, гауда, ементал или друго мазно жълто сирене - 150 грама
сол, сух копър, олио

Пастата се слага да се вари във вряща подсолена вода. Сьомгата се нарязва на ситно. Запържваме я в 2-3 лъжици олио за 2 минути - колкото да промени цвета си.Изсипваме вътре цялата сметана, разбъркваме леко да се разтопи, слагаме 1 лъжица сух копър, каперсите, малко сол и соса е готов. В дълбока купа изсипваме сварената и отцедена паста. Изсипваме вътре соса и настъргания кашкавал. Разбъркваме добре декорираме със стрък босилек или копър и сервираме ! Добър апетит !

Коментари