КОНКУРС

Открит Фотоконкурс в Рим и за Рим : Обект на фотографският обектив са музеи, театри или открити пространстваартистични и фолклорни изяви . Забележителностите на Рим като замъка Сант Анджело, Колизеума и Пиаца дел Пополо стават културна рамка за фотоконкурсъткойто има за цел да повиши културният интерес към Капитолийският град. 

Фойерверки, които осветяват "Олтарът на отечеството" (монументът на Викторио Емануеле II), ретро парад на луксозни коли по поречието на реката Тибър и маратон под стените на Колизеума са само някои от сюжетите на стотиците любителски или професионални снимки изпратени от Италия и цял свят за участие в конкурса  "Къщата на фотографията в Рим"

Тези снимки разказват за хилядите съкровища на Вечния град, но и за един различен Рим, оживен и динамичен, който се пременил в най-хубавият си костюм , за да забавлява и провлича туристите и жителите си.
 На сайта на конкурса :  www.casadellafotografiaroma.it  досега са качени над 800 изображения, които са един своебразен туристически и културен тур.

Между тези 800 фотографии и останалите, които ще бъдат изпратени и публикувани до 30 април, ще бъдат избрани 40-те  най-добри, които преди лятото, ще участват във фото изложба.
 И аз реших да се включа с една снимка, която направих това лято в Рим. Църквата е Света Агнес на Пиаца Навона (старото име на площада е било Циркус Агоналис).  Това е любимото ми място в Рим  и въпреки, че снимката не е нещо кой знае какво, за мен тя е заредена с огромна сантиментална символика ! Можете да я видите и на този линк : http://www.casadellafotografiaroma.it/?attachment_id=2057&immagine=1818


Коментари